Succesvolle medical, oxygen en AED herhalingscursus

Op 17 mei jl. rondde duikers van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) succesvol hun medical, oxygen en AED herhalingscursus af.

Verspreid over twee dagen deden enthousiaste duikers mee aan de herhalingscursus. "Het is belangrijk dat iedereen meedoet aan een herhalingsdag. Hopelijk heb je deze vaardigheden nooit nodig, maar mocht het ooit zover komen, is het fijn als je weet wat je moet doen," aldus Roel van Leeuwen, voorzitter van duikteam SAL. De cursus werd gegeven door Yvonne de Vries van VrY medical (www.vrymedical.nl) die de focus, speciaal voor de duikvereniging, legde op drenkelingen. Het opduiken van het slachtoffer, het vervoeren naar de kant en tegelijk beademen wordt in het buitenwater geoefend. Vandaag werd voornamelijk getraind op de behandeling van een drenkeling als hij op de kant is gebracht. Daarvoor werd geoefend met reanimeren en het bedienen van een AED. Daarnaast trainden de cursisten met het toedienen van medicinale zuurstof, die de kans op de caissonziekte bij duikongevallen kan verminderen.

Cursisten geslaagd 

Alle foto's kun je terugzien in het fotoalbum op het ledengedeelte van de website. 

 

Ben jij een gevorderde duiker en wil jij leren hoe je anderen kunt redden bij een duikongeval? Of ben je op zoek naar een gezellige vereniging om samen met anderen te duiken? Duikteam SAL geeft cursussen aan gevorderde en beginnende duikers vanaf 14 jaar. Op www.subaqualibera.nl vind je meer informatie over de club en via opleidingen@subaqualibera.nl kun je een afspraak voor een kennismaking of gratis introduik. Voor jongeren vanaf 10 jaar zijn er special snorkelduiker lessen.