Duikteam Sub Aqua Libera

Lobith

Recente Tweets:

DuikteamSAL Vandaag slaagde Stijn voor zijn 1e ster brevet. Van harte gefeliciteerd Stijn! Wij wensen je veel mooie, lekkere en… https://t.co/gwQs5IaPV3
DuikteamSAL RT @josvanzijl1: Ik vind een @YouTube-video leuk: https://t.co/7xietUxLVz Nature’s Cutest Symbiosis: The Bobtail Squid | I Contain Multitud…

Ledenlogin

Wij zijn ambassadeur van:

1e ster openwater

 

De opleiding tot 1e ster duiker is de beginners opleiding tot sportduiker.

Je leert om "zelfstandig" samen met een buddy te duiken. De maximale duikdiepte voor 1e ster duikers bedraagt 20 meter.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Theorie:

Je volgt een aantal theorielessen waarin de basis van het duiken wordt uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn, uitrusting, druk en drukverschil, duikongevallen, duikplanning etc...

Het aantal theorielessen bedraagt ongeveer 10 lessen. De lessen beginnen meestal om 19:30 uur en duren tot ongeveer 21:30 uur. Aan het einde van de theorielessen maak je schriftelijk examen. De lessen worden gegeven in ons clubgebouw "de Naduik"

2) Zwembad:

In het zwembad behandelen we 5 modules. Elke module bevat een aantal oefeningen die in een aantal zwembadlessen worden afgewerkt. De oefeningen hebben allemaal tot doel om veilig te leren duiken. De lessen beginnen altijd met een briefing op de kant, waarin de instructeur de oefening voordoet. Aansluitend gaan de cursusten in de driekwartier die ze in het water zijn de oefening herhalen totdat ze hem goed beheersen. Na de training is er altijd een debriefing in ons clubgebouw. De zwembad lessen worden gegeven in zwembad "de Boskuul" in Lobith en een keer of drie in "het Lentebad" in Zevenaar.

3) Buitenwater:

Zodra alle zwembad oefeningen geweest zijn gaan we in buitenwaterduiken. We hebben een eigen buitenwater in ons beheer waar alleen wij mogen duiken. Hier worden bijna alle oefeningen uit het zwembad nog eens herhaald. Na ongeveer 10 tot 12 duiken ben je dan meestal klaar en een gebreveteerde duiker.

Wat moet je vooraf kunnen?

Om deze opleiding te kunnen volgen moet je:

  • Beschikken over aantoonbare goede zwemvaardigheid.
  • 14 jaar oud zijn.
  • Lid zijn van Sub Aqua Libera.

Moet ik meteen zo'n set kopen?

NEE je kunt bij ons als je in opleiding bent voor eerste ster tegen een gereduceerd tarief een duikset huren. Je moet wel zelf voor maatgevoelige spullen zorgen. Zoals , zwemkleding, duikmasker, vinnen etc.. Deze spullen worden ook nog wel eens tweede hands te koop aangeboden. Bijvoorbeeld in het forum van deze site.

 Meer informatie:

Meer informatie kun je krijgen bij onze opleidingscoördinator.  

Beginnende en gevorderde duikers slagen glansrijk voor brevet

Op 29 juni jl. deed een grote groep 1e ster open water diver cursisten en 4e ster divemaster cursisten succesvol examen bij duikteam Sub Aqua Libera.


Duikteam Sub Aqua Libera (SAL) geeft lessen aan beginnende t/m gevorderde duikers. De beginnende duikers begonnen hun opleiding in het najaar met het volgen van theorielessen en het oefenen van skills met hun duikuitrusting in het zwembad. Begin dit voorjaar zetten zij hun opleiding voort in de buitenwaterplas van de vereniging waar zij tijdens hun examenduik hun zelfbedachte duikplan uitvoerden. Ook de divemaster cursisten hadden een uitgebreid theoretisch programma waarbij zij niet alleen hun eigen kennis naar een hoger niveau tilden maar ook leerden hoe zij hun kennis aangaande de duiksport op anderen kunnen overbrengen. Het aanleren van de theorie, het correct voordoen van de skills en de begeleiding van cursisten in het zwembad en buitenwater vormde een essentieel onderdeel van de examen waarvoor zij glansrijk zijn geslaagd. "We zijn er trots op dat ons kader met een nieuwe groep enthousiaste instructors is uitgebreid", aldus Roel van Leeuwen, voorzitter van duikteam SAL.
1e en 4e ster cursisten slagen voor duikbrevet

Lees meer: Beginnende en gevorderde duikers slagen glansrijk voor brevet

Cursisten behalen duikbrevet na intensief opleidingstraject

Op zondag 28 juni behaalden cursisten van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) na maanden fanatiek trainen succesvol hun Open Water Diver brevet.
De cursisten begonnen hun duikopleiding met een kort snorkelgedeelte waarna ze verschillende duik skills in het zwembad oefenden. Na het behalen van hun theorie examen zetten zij dit voorjaar hun opleiding voort in het buitenwater. Tijdens de opleiding leerden ze hoe het is om in een driedimensionale wereld te zweven en genoten zij van het prachtige onderwaterleven. “We zijn trots dat we jaarlijks verschillende groepen duikers opleiden en dat velen daarna meedoen aan verschillende clubactiviteiten om van het onderwater leven te genieten. Zo gaan we jaarlijks met de hele club een weekend naar Zeeland en maken we clubduiken op verschillende locaties in de omgeving”, aldus Roel van Leeuwen, voorzitter van duikteam SAL. De duikers kunnen komend jaar verder met een gevorderde opleiding en in het najaar sart er een nieuwe beginners cursus.

Lees meer: Cursisten behalen duikbrevet na intensief opleidingstraject 

Volg ons op:

FacebookTwitterLinkedIn

Volg ons op Facebook

Maak kennis met SAL

 

Sponsoren

Copyright © 2013. All Rights Reserved.