Duikteam Sub Aqua Libera

Lobith

Recente Tweets:

DuikteamSAL Vandaag slaagde Stijn voor zijn 1e ster brevet. Van harte gefeliciteerd Stijn! Wij wensen je veel mooie, lekkere en… https://t.co/gwQs5IaPV3
DuikteamSAL RT @josvanzijl1: Ik vind een @YouTube-video leuk: https://t.co/7xietUxLVz Nature’s Cutest Symbiosis: The Bobtail Squid | I Contain Multitud…

Ledenlogin

Wij zijn ambassadeur van:

2e ster advanced openwater

 

De opleiding tot 2e ster duiker is de gevorderde opleiding tot sportduiker.

Je leert om "zelfstandig" samen met een buddy te duiken. De maximale duikdiepte voor 2e ster duikers bedraagt 30 meter.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Theorie:

Je volgt een aantal theorielessen waarin voornamelijk op de volgende onderwerpen wordt ingegaan.

 • Nachtduiken
 • Stromingsduiken
 • Diepduiken
 • Opsporen en markeren
 • Navigatie
 • Veiligheidsaspecten

Het aantal theorielessen bedraagt ongeveer 8 lessen. De lessen beginnen meestal om 19:30 uur en duren tot ongeveer 21:30 uur. Aan het einde van de theorielessen maak je schriftelijk examen. De lessen worden gegeven in ons clubgebouw "de Naduik"

2) Zwembad:

In het zwembad behandelen we alleen het oplaten van de decoboei. Dit oefenen we in het zwembad "het Lentebad" in Zevenaar.

We adviseren je natuurlijk wel om de algemene trainingen in Lobith wel te volgen. Deze bestaan voornamelijk uit conditieoefeningen en die zijn enorm belangrijk voor een duiker.

3) Buitenwater:

In het buitenwater hebben we een aantal duiken gepland. Elke duik wordt een module behandeld. Deze duiken zijn erg leuk om te doen, omdat de instructeurs door de afwisselende oefningen er altijd weer een feest van maken. De duiken maken we in ons eigen buitenwater. De stromingsduiken maken we altijd in Zeeland.

Wat moet je vooraf kunnen?

Om deze opleiding te kunnen volgen moet je:

 • Minimaal 15 jaar oud zijn.
 • In het bezit zijn van het 1e ster openwaterbrevet of equivalent.
 • Minimaal 15 gelogde duiken gemaakt na het behalen van het 1e ster openwater brevet.
 • Beschikken over aantoonbare goede duikvaardigheid.
 • Lid zijn van Sub Aqua Libera.

Moet ik zo'n set kopen?

De vereniging heeft een aantal duiksets die verhuurd worden. Hierbij gaan de eerste sters in opleiding voor. Mochten we een aantal sets niet verhuurd hebben dan kun je altijd een set bij ons huren. Meer informatie hierover kun je krijgen bij de materiaalmeesters (hiervoor moet je inloggen).

 Meer informatie:

Meer informatie kun je krijgen bij onze opleidingscoördinator.  

2e ster geslaagd 2012

Op zondag 30 september jl. zijn drie duikers van duiteam Sub Aqua Libera (SAL)  geslaagd voor hun Advanced Diver brevet. Zij werden opgeleid door instructeurs van SAL volgens de richtlijnen van de IADS (International Association of Diving Schools). De geëxamnieerde theorie werd door de cursisten toegepast in verschillende buitenwater duiken in de duikplas van team SAL. Tijdens deze duiken leerden zij om voorwerpen onder water op te sporen en te marken. Daarnaast hebben zij geleerd om 's nachts te duiken en om op grote diepte te duiken. Voor het deel waarin de cursisten in stromend water moesten duiken zijn alle cursisten meegeaan naar het jaarlijkse clubweekend in Zeeland. Daar hebben zij twee stromingsduiken gemaakt en genoten van het prachtige Nederlandse zoutwater leven.

2e ster geslaagd 2012

2e ster Advanced Open Water geslaagd

Op donderdag 26 september jl. is een nieuwe groep enthousiaste duikers geslaagd voor hun 2e ster Advanced Open Water brevet.
Samen met hun instructeurs maakten zij verschillende bijzondere duiken zoals diepduiken en nachtduiken. Ook gingen zij naar Zeeland om daar o.a. het stromingsduiken te ervaren. Tot slot leerden zij nauwkeurig onder water te navigeren en methouden om materialen op te sporen. Voorafgaand aan het buitenwater gedeelte van de opleiding kregen zij theorielessen en een theoretisch examen.

2e ster geslaagd 2013

De groep kan nu verder met een Rescue opleiding waarin zij leren gewonde en gepanikeerde duikers van te bodem te halen, veilig te vervoeren in het water, uit het water te halen en zij leren hoe ze de duikers en het materiaal op de kant moeten behandelen en verzorgen.

Volg ons op:

FacebookTwitterLinkedIn

Volg ons op Facebook

Maak kennis met SAL

 

Sponsoren

Copyright © 2013. All Rights Reserved.