Duikteam Sub Aqua Libera

Lobith

Recente Tweets:

DuikteamSAL Vandaag slaagde Stijn voor zijn 1e ster brevet. Van harte gefeliciteerd Stijn! Wij wensen je veel mooie, lekkere en… https://t.co/gwQs5IaPV3
DuikteamSAL RT @josvanzijl1: Ik vind een @YouTube-video leuk: https://t.co/7xietUxLVz Nature’s Cutest Symbiosis: The Bobtail Squid | I Contain Multitud…

Ledenlogin

Wij zijn ambassadeur van:

Snorkelduiker

 

De opleiding tot snorkelduiker is de opleiding tot snorkelduiker.

Je leert om een mooie en vooral veilige snorkelduik te maken.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

1) Theorie:

Je volgt een aantal theorielessen waarin de basis van het snorkelduiken wordt uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn, uitrusting, planning van een snorkelduik, veiligheid, etc...

Het aantal theorielessen is ongeveer 4 lessen. De lessen beginnen meestal om 19:30 uur en duren tot ongeveer 20:30 uur. Aan het einde van de theorielessen maak je schriftelijk examen. De lessen worden gegeven in ons clubgebouw "de Naduik"

2) Zwembad:

In het zwembad behandelen we de vaardigheden die je moet hebben om een goede snorkelduiker te zijn. We oefenen in het onderwaterzwemmen, hoekduiken maken, reddendzwemmen etc... De zwembad lessen worden gegeven in zwembad "de Boskuul" in Lobith en een keer of drie in "het Lentebad" in Zevenaar.

3) Buitenwater:

Zodra alle zwembad oefeningen geweest zijn gaan we in buitenwater oefenen. We hebben een eigen buitenwater in ons beheer waar alleen wij mogen duiken. Hier worden bijna alle oefeningen uit het zwembad nog eens herhaald. Na ongeveer twee a drie lessen hebben we dat erop zitten en kun je je brevet in ontvangst nemen.

Wat moet je vooraf kunnen?

Om deze opleiding te kunnen volgen moet je:

  • Beschikken over aantoonbare goede zwemvaardigheid.
  • 12 jaar oud zijn.
  • Lid zijn van Sub Aqua Libera.

Moet ik meteen zo'n pak kopen?

NEE De vereniging heeft de beschikking over een aantal tweedehands duikpakken, zolang je de opleiding volgt en een van de pakken past je dan kun je van ons gratis een pak lenen. Je moet wel zelf voor maatgevoelige spullen zorgen. Zoals , zwemkleding, duikmasker, vinnen etc.. Deze spullen worden ook nog wel eens tweede hands te koop aangeboden, bijvoorbeeld in het forum van deze site.

 Meer informatie:

Meer informatie kun je krijgen bij onze opleidingscoördinator.  

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

 

Zaterdag 12 april is een groep jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera geslaagd voor hun snorkel en rescue brevetten.

Het afgelopen jaar trainden de jonge snorkelduikers wekelijks in het zwembad de Boskuul in Lobith en oefenden zij drie keer in het Lentebad in Zevenaar waar ook alle vaardigheden afgelopen weekend werden getoetst. Na een spannend en vermoeiend examen slaagden alle kandidaten.
Voor hun examen moesten de kinderen onderwater zwemmen, buddy breathen (met twee personen één ademvoorziening delen), op verschillende manieren met hun uitrusting aan te water gaan en elkaar met verscheidene methodes vervoeren waarmee de kandidaten lieten zien in staat te zijn elkaar te redden in geval van nood.

De kinderen trainen wekelijks op donderdag avond waarbij zij een vierwekelijks programma draaien. Dit bestaat uit een conditietraining in de vorm van spellen als onderwaterhocky en een stormbaan, een snorkeltraining waarbij alle vaardigheden voor het snorkelexamen worden geoefend, een persluchttraining waarbij de kinderen onder begeleiding van ervaren instructeurs onder water oefenen met een volledige duikset inclusief persluchtfles en een funles. In deze funlessen wordt voor de kinderen bijvoorbeeld een nachtduik situatie nagebootst in het zwembad waarbij de kinderen met duiklampen onder water gaan of er wordt een leuke les georganiseerd met waterballs waarin de kinderen op het water lopen.

 
De foto's van het snorkelexamen kun je terugvinden in het ledenalbum op de website en op facebook.

Jonge snorkelduikers zijn geslaagd voor hun brevetten   foto boven water

Lees meer: Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

Op zaterdag 14 mei jl. slaagde een grote groep jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera voor het snorkelbrevet.
Een jaar lang trainden zij wekelijks in zwembad de Boskuul in Lobith en nu was het zover. De jonge snorkelduikers mochten examen doen. Om het snorkelbrevet te behalen moesten zij onder andere buddybreathen (samen één ademvoorziening delen terwijl ze zwemmen), elkaar vervoeren door het water en een flinke afstand onder water zwemmen. Angela Bergsma, jeugdtrainer, over het examen: “het was een pittig examen en de kinderen hebben het heel goed gedaan. Je merkt dat ze de vaardigheden uitstekend onder de knie hebben en afstand en conditie een uitdaging vormen om alle oefeningen lang genoeg vol te houden. Gelukkig is iedereen geslaagd en kunnen we komend jaar weer verder oefenen voor een hoger brevet.” Naast de snorkellessen hebben de kinderen ook conditie lessen zoals stormbanen, persluchtlessen en funlessen waarin bijvoorbeeld een nachtduik wordt nagebootst.

Lees meer: Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

Volg ons op:

FacebookTwitterLinkedIn

Volg ons op Facebook

Maak kennis met SAL

 

Sponsoren

Copyright © 2013. All Rights Reserved.