Duikteam Sub Aqua Libera

Lobith

Recente Tweets:

DuikteamSAL Vandaag slaagde Stijn voor zijn 1e ster brevet. Van harte gefeliciteerd Stijn! Wij wensen je veel mooie, lekkere en… https://t.co/gwQs5IaPV3
DuikteamSAL RT @josvanzijl1: Ik vind een @YouTube-video leuk: https://t.co/7xietUxLVz Nature’s Cutest Symbiosis: The Bobtail Squid | I Contain Multitud…

Ledenlogin

Wij zijn ambassadeur van:

Jeugdsnorkelen

 

Vanaf 10 jaar mag je snorkellessen volgen bij duikteam SAL. Dit zijn speciale jeugdlessen waarin je traint voor verschillende snorkelbrevetten. Vanaf 14 jaar mag je een 1e ster Open Water Diver opleiding volgen. 

Voor de jeugdlessen hebben we een vierwekelijks programma. Deze bestaat uit een snorkelles waarin je traint voor het A, B, C en rescue snorkelbrevet. Hiervoor zwem je een aantal keer per jaar in het Lentebad in Zevenaar, waar je uiteindelijk ook je examen doet. Door dit snorkelprogramma merk je dat jeugdleden uit de snorkelopleiding vaak sneller de oefeningen voor het 1e ster Open Water Diver oppakken.

De tweede les uit de cyclus is een duikles. Hierbij ga je met een perslucht set onderwater en leer je de basisvaardigheden van het duiken.

Daarnaast hebben we een conditieles waarin je niet alleen baantjes gaat trekken, maar ook een goede conditie opbouwt door deel te nemen aan de estafettes en de stormbaan zo snel mogelijk af te leggen.

Tot slot hebben we ook funlessen. In deze lessen doen we veel verschillende dingen zoals onderwaterhockey, met waterballs op het water lopen of we bootsen een nachtduik na waarbij we de lampen in het zwembad uit doen en met duiklampen onderwater gaan. 

De lessen worden op donderdag avond vanaf 18:30 uur gegeven in zwembad de Boskuul in Lobith. Speciaal voor de jeugd is er een vaste groep enthousiaste duikinstructeurs die wekelijks de trainingen verzorgt. Naast de lessen vieren we jaarlijks het sinterkerstfeest, gaan we een dagje uit en sluiten we bij mooi weer het schooljaar af door in het buitenwater te snorkelen en op te warmen bij de BBQ. 

Natuurlijk mag je altijd eerst vier keer gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vindt. Wil je meer informatie over onze opleidingen, of een afspraak voor een eerste vrijblijvende training, neem dan contact op door te mailen naar opleidingen@subaqualibera.nl. Extra informatie voor de jeugd kun je ook vinden in de jeugdflyer. Op dit moment loopt er een speciale actie waarbij jeugdleden die een jaar lid worden een gratis snorkelset krijgen.

 

Snorkelexamen jeugd

Op zaterdag 21 april 2012 zijn negen jeugdleden van duikteam Sub Aqua Libera geslaagd voor hun snorkeldiploma. Zij legden een 1,5 uur durend intensief examen af waarbij zij moesten aantonen vaardig te zijn in het opduiken en vervoeren van drenkelingen, het delen van een luchtvoorziening en bovendien werd hun lichamelijk conditie op de proef gesteld. Het behalen van het snorkelexamen is een vereiste om vanaf veertienjarige leeftijd te kunnen beginnen aan een duikopleiding tot ‘open water diver’. Drie van de negen examenkandidaten gaan in de komende jaren verder met het trainen voor het B en C snorkeldiploma. Dit doen zij samen met de overige jeugdleden die reeds in het bezit zijn van deze diploma’s en hard werken om hun vaardigheden verder te perfectioneren. Naast deze snorkeltrainingen hebben de jonge duikers regelmatig een les met perslucht zodat zij al op jonge leeftijd en in een veilige omgeving vertrouwd raken met het hanteren van duikmaterialen. Deze altijd spannende lessen worden afgewisseld met conditietrainingen die zowel op klassieke wijze als ook met behulp van een stormbaan, estafettes en waterballen waarin de kinderen op het water kunnen lopen gegeven. Tot slot wordt er maandelijkse een funles verzorgd waarin de leerlingen kennis maken met speciale duikomstandigheden als wrakduiken, nachtduiken en duiken onder ijs.

Jeugdleden slagen voor snorkelbrevet

Op zaterdag 20 april jl. organiseerde duikteam Sub Aqua Libera (SAL) het jaarlijkse snorkelexamen voor haar jeugdleden. 

Dit jaar waren er maarliefst drie groepen jonge snorkelduikers die voor hun brevet op mochten. De groep beginners voerde enkele vaardigheden als snorkelen, buddy vervoeren en buddybreathen uit. Buddybreathen houdt in dat je samen door één snorkel ademt. De groep gevorden moest daarnaast ook laten zien dat zij een eind onder water kunnen snorkelen, elkaar kunnen begeleiden en op verschillende manieren het water kunnen ingaan.
Tot slot heeft duikteam SAL afgelopen jaar een rescue snorkelbrevet ontwikkeld. Dit brevet bestaat uit snorkelvaardigheden die gecombineerd worden met verschillende methoden van gewonde of vermoeide snorkelduikers op te duiken en te vervoeren. Daarbij moesten de kandidaten laten zien dat ze over een goede conditie beschikten en op een juiste wijze communiseerden met het slachtoffer om hun brevet te halen. 

Alle jeugdleden zijn na een spannende middag geslaagd voor hun brevet. Zij trainen de rest van het jaar verder voor een brevet op hoger niveau en daarnaast hebben zij maandelijks conditietraining, een les met perslucht en een funles waarbij verschillende bijzondere duikomstandigheden zoals nacht- en wrakduiken worden nagebootst. 

 DSC01818

Jeugdfunles wrakduiken

Op donderdag 15 mei jl. organiseerde duikteam SAL weer een leuke funles voor haar jeugdleden. Het resultaat werd vastgelegd in een mooi filmpje. 

Iedere donderdag avond is er een jeugdsnorkelles waaraan kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen. De trainingen bestaan uit snorkel lessen, duiklessen met persluchtset, conditietrainingen en funlessen. Voorbeelden van funlessen zijn wrakduiken, nachtduiken en lessen met waterballs. Vanaf 14 jaar mag je beginnen aan een duikopleiding

Volg ons op:

FacebookTwitterLinkedIn

Volg ons op Facebook

Maak kennis met SAL

 

Sponsoren

Copyright © 2013. All Rights Reserved.