Duikteam Sub Aqua Libera

Lobith

Recente Tweets:

DuikteamSAL Vandaag slaagde Stijn voor zijn 1e ster brevet. Van harte gefeliciteerd Stijn! Wij wensen je veel mooie, lekkere en… https://t.co/gwQs5IaPV3
DuikteamSAL RT @josvanzijl1: Ik vind een @YouTube-video leuk: https://t.co/7xietUxLVz Nature’s Cutest Symbiosis: The Bobtail Squid | I Contain Multitud…

Ledenlogin

Wij zijn ambassadeur van:

Jeugdleden slagen voor snorkelbrevet

Op zaterdag 20 april jl. organiseerde duikteam Sub Aqua Libera (SAL) het jaarlijkse snorkelexamen voor haar jeugdleden. 

Dit jaar waren er maarliefst drie groepen jonge snorkelduikers die voor hun brevet op mochten. De groep beginners voerde enkele vaardigheden als snorkelen, buddy vervoeren en buddybreathen uit. Buddybreathen houdt in dat je samen door één snorkel ademt. De groep gevorden moest daarnaast ook laten zien dat zij een eind onder water kunnen snorkelen, elkaar kunnen begeleiden en op verschillende manieren het water kunnen ingaan.
Tot slot heeft duikteam SAL afgelopen jaar een rescue snorkelbrevet ontwikkeld. Dit brevet bestaat uit snorkelvaardigheden die gecombineerd worden met verschillende methoden van gewonde of vermoeide snorkelduikers op te duiken en te vervoeren. Daarbij moesten de kandidaten laten zien dat ze over een goede conditie beschikten en op een juiste wijze communiseerden met het slachtoffer om hun brevet te halen. 

Alle jeugdleden zijn na een spannende middag geslaagd voor hun brevet. Zij trainen de rest van het jaar verder voor een brevet op hoger niveau en daarnaast hebben zij maandelijks conditietraining, een les met perslucht en een funles waarbij verschillende bijzondere duikomstandigheden zoals nacht- en wrakduiken worden nagebootst. 

 DSC01818

Volg ons op:

FacebookTwitterLinkedIn

Volg ons op Facebook

Maak kennis met SAL

 

Sponsoren

Copyright © 2013. All Rights Reserved.