Duikteam Sub Aqua Libera

Open Water Diver opleiding

De opleiding tot Open Water Diver is de beginners opleiding tot sportduiker.
Je leert om "zelfstandig" samen met een buddy te duiken. De maximale duikdiepte voor 1e ster duikers bedraagt 20 meter.

Voorvereisten:
  • Goede zwemmer is het bezit van een zwemdiploma of aantoonbare zwemvaardigheid
  • minimale leeftijd 14 jaar
  • Geldige medische verklaring
  • Ondertekende vrijwaring van aansprakelijkheid (bij minderjarigen ondertekend door ouders of voogd)
  • Lid zijn van Sub Aqua Libera en daarmee ook van de IADS.
Cursus inhoud:
1) Theorie:
Je volgt een aantal theorielessen waarin de basis van het duiken wordt uitgelegd a.d.h.v. het IADS-boek voor de open water duiker.
Het aantal theorielessen is afhankelijk van de cursisten maar bedraagt ongeveer 10 lessen. Hierin worden 10 theoriemodules behandeld en worden of gezamenlijk of indien nodig individueel gegeven. De theorielessen worden afgesloten met een examen.
De theorielessen worden gegeven in ons clubgebouw "de Naduik"

2) Zwembad:
In het zwembad behandelen we 12 modules. Elke module bevat een aantal oefeningen die in een aantal zwembadlessen worden afgewerkt. De oefeningen hebben allemaal tot doel om veilig te leren duiken. De lessen beginnen altijd met een briefing op de kant waarbij de instructeur de oefening demonstreert. Aansluitend gaan de cursisten gedurende ongeveer 45 minuten de oefeningen herhalen totdat men ze goed beheerst. Na de training is er altijd een debriefing in ons clubgebouw. De zwembad lessen worden gegeven in zwembad van NLG in Lobith en ook een aantal malen in "het Lentebad" in Zevenaar.

3) Buitenwater:
Zodra alle zwembadoefeningen zijn afgerond, gaan we het buitenwater opzoeken. We hebben een eigen buitenwater in beheer waar alleen wij mogen duiken. Hier worden bijna alle oefeningen uit het zwembad nog eens herhaald. Na ongeveer 10 tot 12 buitenduiken ben je dan meestal klaar als een gebrevetteerde duiker.

Moet ik meteen een duikset kopen?
NEE. Als je de open water-duikopleiding bij onze duikvereniging volgt, kun je tegen een gereduceerd tarief een duikset van ons huren. Je moet wel zelf voor maatgevoelige spullen zorgen zoals zwemkleding, duikmasker, vinnen etc. Duikspullen worden ook nog wel eens tweede hands te koop aangeboden. Bijvoorbeeld via Facebook of Marktplaats

Meer informatie:
Meer informatie kun je krijgen bij onze opleidingscoördinator.

Volg ons op:
Social Media facebook twitter instagram linkedin googleplus youtube
Wij zijn ambasadeur van:
De liemers helemaalgoed

Copyright © 1970-2024 Duikteam Sub Aqua Libera