Duikteam Sub Aqua Libera

1e Ster (open water) opleiding

De opleiding tot 1e ster duiker is de beginners opleiding tot sportduiker.
Je leert om "zelfstandig" samen met een buddy te duiken. De maximale duikdiepte voor 1e ster duikers bedraagt 20 meter.
De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:
1) Theorie:
Je volgt een aantal theorielessen waarin de basis van het duiken wordt uitgelegd a.d.h.v. het NOB-boek voor de 1e ster duiker.
Het aantal theorielessen is afhankelijk van de cursist maar bedraagt ongeveer 5 lessen. Deze lessen worden of gezamenlijk of indien nodig individueel gegeven. Elk hoofdstuk wordt afgesloten middels een toets m.b.v. de NOB on-line-leeromgeving en vervolgens besproken. De theorielessen worden gegeven in ons clubgebouw "de Naduik"

2) Zwembad:
In het zwembad behandelen we 5 modules. Elke module bevat een aantal oefeningen die in een aantal zwembadlessen worden afgewerkt. De oefeningen hebben allemaal tot doel om veilig te leren duiken. De lessen beginnen altijd met een briefing op de kant waarbij de instructeur de oefening demonstreert. Aansluitend gaan de cursisten gedurende ongeveer 45 minuten de oefeningen herhalen totdat men ze goed beheerst. Na de training is er altijd een debriefing in ons clubgebouw. De zwembad lessen worden gegeven in zwembad "de Boskuul" in Lobith en ook een aantal malen in "het Lentebad" in Zevenaar.

3) Buitenwater:
Zodra alle zwembadoefeningen zijn afgerond, gaan we het buitenwater opzoeken. We hebben een eigen buitenwater in beheer waar alleen wij mogen duiken. Hier worden bijna alle oefeningen uit het zwembad nog eens herhaald. Na ongeveer 10 tot 12 buitenduiken ben je dan meestal klaar als een gebrevetteerde duiker.Aan welke eisen moet je voldoen?
Om deze opleiding te kunnen volgen moet je:
  • 14 jaar oud zijn.
  • Beschikken over een geldige medische keuring en aantoonbare goede zwemvaardigheid.
  • Lid zijn van Sub Aqua Libera en daarmee ook van de NOB.
Moet ik meteen een duikset kopen?
NEE. Als je de 1e ster-duikopleiding bij onze duikvereniging volgt, kun je tegen een gereduceerd tarief een duikset van ons huren. Je moet wel zelf voor maatgevoelige spullen zorgen zoals zwemkleding, duikmasker, vinnen etc. Duikspullen worden ook nog wel eens tweede hands te koop aangeboden. Bijvoorbeeld via Facebook of Marktplaats

Meer informatie:
Meer informatie kun je krijgen bij onze opleidingscoördinator.

Volg ons op:
Social Media facebook twitter instagram linkedin googleplus youtube
Wij zijn ambasadeur van:
De liemers helemaalgoed

Copyright © 1970-2019 Duikteam Sub Aqua Libera