Duikteam Sub Aqua Libera

Jeugdsnorkelen

Vanaf 10 jaar mag je snorkellessen volgen bij duikteam SAL. Dit zijn speciale jeugdlessen waarin je traint voor verschillende snorkelbrevetten. Vanaf 14 jaar mag je een 1e ster Open Water Diver opleiding volgen. 

Voor de jeugdlessen hebben we een vierwekelijks programma. Deze bestaat uit een snorkelles waarin je traint voor het A, B, C en het rescue (A,B,C) snorkelbrevet. Hiervoor zwem je een aantal keer per jaar in het Lentebad in Zevenaar, waar je uiteindelijk ook je examen doet. Door dit snorkelprogramma merk je dat jeugdleden uit de snorkelopleiding vaak sneller de oefeningen voor het 1e ster Open Water Diver oppakken.

De tweede les uit de cyclus is een duikles. Hierbij ga je met een perslucht set onderwater en leer je de basisvaardigheden van het duiken.

Daarnaast hebben we een conditieles waarin je niet alleen baantjes gaat trekken, maar ook een goede conditie opbouwt door deel te nemen aan de estafettes en de stormbaan zo snel mogelijk af te leggen.

Tot slot hebben we ook funlessen. In deze lessen doen we veel verschillende dingen zoals onderwaterhockey, met waterballs op het water lopen of we bootsen een nachtduik na waarbij we de lampen in het zwembad uit doen en met duiklampen onderwater gaan. 

De lessen worden op donderdag avond vanaf 18:30 uur gegeven in zwembad van NLG in Lobith. Speciaal voor de jeugd is er een vaste groep enthousiaste duikinstructeurs die wekelijks de trainingen verzorgt. Naast de lessen vieren we jaarlijks het sinterkerstfeest, gaan we een dagje uit en sluiten we bij mooi weer het schooljaar af door in het buitenwater te snorkelen en op te warmen bij de BBQ. 

Natuurlijk mag je altijd eerst vier keer gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vindt. Wil je meer informatie over onze opleidingen, of een afspraak voor een eerste vrijblijvende training, neem dan contact op door dit formulier in te vullen. Extra informatie voor de jeugd kun je ook vinden in de jeugdflyer. Op dit moment loopt er een speciale actie waarbij jeugdleden die een jaar lid worden een gratis snorkelset krijgen.

Jeugdnieuws

Jonge snorkelduikers gaan op vissafari

Jonge snorkelduikers gaan op vissafari
Tijdens de laatste duikles maakten jeugdleden van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) een spannende snorkeltocht in het buitenwater. Het werd een heuse vis...
-safari. De jonge snorkels duikers gingen aan het begin van de avond onder begeleiding van ervaren duikers het water in om hun snorkelvaardigheden in het buitenwater te oefenen. Onder water zagen zij onder andere grote groepen stekelbaarsjes en werden er zelfs verschillende grote baarzen en snoeken gespot. “De kinderen kwamen vol enthousiasme het water uit. Het was dan ook wel heel gaaf we zo veel gezien hebben en dat zelfs zonder duikset. Dat beloofd alleen maar meer voor de kinderen als ze eenmaal 14 zijn en aan een volledige duikopleiding mogen beginnen”, aldus Ruud Dorland, jeugdtrainer bij duikteam SAL. Na afloop werd er gezellig nagepraat en lekker gesmikkeld van de BBQ. Natuurlijk mochten ook de marshmallows niet ontbreken.

Jeugd nachtduik 2019

Jeugd nachtduik 2019
Op 10 januari hebben we met onze jeugd een een super gave nachtduik les gehad. Op de bodem van het bad lagen kaarten van dieren die je tijdens een nac...
htduik kan tegen komen. Nadat alle lampen in het zwembad uit waren gingen de kinderen met een lamp in de hand op zoek.

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet
Op zaterdag 28 april jl. ging een grote groep jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) op voor hun snorkelbrevet en met succes: al...
le examen kandidaten zijn geslaagd!
Het examen was een spannende middag voor de meeste kandidaten omdat zij een heel scala aan oefeningen moesten afleggen onder het toeziend oog van familie, vrienden, instructeurs en natuurlijk de examinator. De kinderen lieten o.a. zien dat ze tot 20 meter onder water kunnen zwemmen, goed buddygedrag beheersen, elkaar kunnen vervoeren door het water en in staat zijn om over grotere afstand te budybreathen (samen één ademvoorziening delen).

"We staan altijd weer versteld van wat de kinderen allemaal kunnen en hun inlevingsvermogen bij het oefenen van de rescue skills. In het begin is het altijd even vreemd om een noodsituatie na te spelen maar na afloop kunnen de cursisten prima uitleggen waarom ze bepaalde handelingen doen en welke optie van bijvoorbeeld vervoeren het beste is in een bepaalde situatie.Kortom: ik ben super trots op ze!”, aldus Ruud Dorland, jeugd coördinator bij duikteam SAL.

Duikteam SAL geeft speciale jeugdlessen voor kinderen vanaf 10 jaar en duikopleidingen voor beginners en gevorderden van 14 jaar. De trainingen zijn wekelijks op donderdag avond in het zwembad in Lobith. De contributie bedraagt slechts €12,- euro per maand voor jeugdleden tot 18 jaar en €16,- per maand voor volwassenen. Wil je meer informatie over deze gezellige vereniging, kijk dan op www.subaqualibera.nl. Je kunt een afspraak maken voor een gratis introductie duik door te mailen naar introductieduik@subaqualibera.nl.

Speciale actie voor jeugdleden

Speciale actie voor jeugdleden
Duikteam SAL heeft op dit moment een speciale actie voor jeugdleden.
Wie op nu lid wordt voor tenminste een jaar ontvangt een tegoedbon voor een GR...
ATIS snorkelset.
De snorkelset bestaat uit een duikmasker, snorkel en duikvinnen met een gesloten hiel. De basis om mee te beginnen dus. Natuurlijk mag je eerst vier keer gratis komen proberen of je het leuk vindt. Neem gauw contact op met onze opleidingscoördinator voor meer informatie en maak meteen een afspraak voor een gratis training.
Voor jeugdleden hebben we een speciale informatieflyer en is het spreekbeurtpakket beschikbaar.
Wil jij een ongeloof stoer en onvergetelijk leuk kinderfeestje geven? Geef dan een duikkinderfeestje bij duikteam SAL.
Volg ons op:
Social Media facebook twitter instagram linkedin googleplus youtube
Wij zijn ambasadeur van:
De liemers helemaalgoed

Copyright © 1970-2024 Duikteam Sub Aqua Libera