Duikteam Sub Aqua Libera

Lobith

Recente Tweets:

DuikteamSAL Vandaag slaagde Stijn voor zijn 1e ster brevet. Van harte gefeliciteerd Stijn! Wij wensen je veel mooie, lekkere en… https://t.co/gwQs5IaPV3
DuikteamSAL RT @josvanzijl1: Ik vind een @YouTube-video leuk: https://t.co/7xietUxLVz Nature’s Cutest Symbiosis: The Bobtail Squid | I Contain Multitud…

Ledenlogin

Wij zijn ambassadeur van:

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

 

Zaterdag 12 april is een groep jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera geslaagd voor hun snorkel en rescue brevetten.

Het afgelopen jaar trainden de jonge snorkelduikers wekelijks in het zwembad de Boskuul in Lobith en oefenden zij drie keer in het Lentebad in Zevenaar waar ook alle vaardigheden afgelopen weekend werden getoetst. Na een spannend en vermoeiend examen slaagden alle kandidaten.
Voor hun examen moesten de kinderen onderwater zwemmen, buddy breathen (met twee personen één ademvoorziening delen), op verschillende manieren met hun uitrusting aan te water gaan en elkaar met verscheidene methodes vervoeren waarmee de kandidaten lieten zien in staat te zijn elkaar te redden in geval van nood.

De kinderen trainen wekelijks op donderdag avond waarbij zij een vierwekelijks programma draaien. Dit bestaat uit een conditietraining in de vorm van spellen als onderwaterhocky en een stormbaan, een snorkeltraining waarbij alle vaardigheden voor het snorkelexamen worden geoefend, een persluchttraining waarbij de kinderen onder begeleiding van ervaren instructeurs onder water oefenen met een volledige duikset inclusief persluchtfles en een funles. In deze funlessen wordt voor de kinderen bijvoorbeeld een nachtduik situatie nagebootst in het zwembad waarbij de kinderen met duiklampen onder water gaan of er wordt een leuke les georganiseerd met waterballs waarin de kinderen op het water lopen.

 
De foto's van het snorkelexamen kun je terugvinden in het ledenalbum op de website en op facebook.

Jonge snorkelduikers zijn geslaagd voor hun brevetten   foto boven water

 

De jeugdlessen zijn voor kinderen vanaf 10 jaar en de contributie is slechts 8,- euro per maand bij automatische incasso. Vanaf 14 jaar kunnen kinderen deelnemen aan een 1e ster open water diver cursus waarin zij worden opgeleid om in het buitenwater te duiken.

Wil jij ook graag leren duiken en deelnemen aan deze leuke lessen? Bij duikteam Sub Aqua Libera mag je altijd eerst vier keer gratis komen meetrainen om te kijken of je het leuk vindt. Op dit moment loopt er een speciale jeugdactie waarbij kinderen t/m 13 jaar bij een jaar lidmaatschap een gratis snorkelset ter waarde van ca. 50,- euro krijgen. Voor meer informatie kun je kijken op www.subaqualibera.nl en als je graag een afspraak wil maken om langs te komen kun je mailen naar opleidingen@subaqualibera.nl. Hier kun je als volwassene (vanaf 14 jaar) ook contact opnemen voor een gratis introductieduik. Er zijn opleidingen voor beginnende en gevorderde duikers. De 1e ster open water cursus start in september.

 

 

 

 

 

Volg ons op:

FacebookTwitterLinkedIn

Volg ons op Facebook

Maak kennis met SAL

 

Sponsoren

Copyright © 2013. All Rights Reserved.